Більшість людей щодня стикається речовинами, які підвищують ризик захворювання рак. Однак, зазначають світові медики, найбільшу небезпеку несуть саме харчі, які ми щодня споживаємо.

Видання Dr Health Mag назвало десятку найнебезпечніших канцерогенів у повсякденному житті.

Молоко

У більшості країн світу корів для більшої продуктивності годують гормонами, які підвищують ризик захворювання на рак.

Попкорн

Популярні новини зараз

Ксенія Мішина показала, як переживає розрив з Олександром Еллертом: "Викликає страх"

Оля Полякова знялася в однакових бікіні з 16-річною донькою Машею: немов подружки

Ведуча "Орла і решки" Мішель Андраде показала свої принади на всю країну: "Одягайте її пристойніше"

Юля "Зайка" згадала про "Холостяка" Михайла Заливако після весілля з іншим: "Вагітна"

Показати ще

Улюблені ласощі кіноманів можуть викликати рак легенів. На внутрішній стороні протипригарного мішка попкорну є канцерогенний хімікат.

Хот-доги

Хот-доги, як й інші страви з сосисками, містять фосфат натрію, який є відомим вбивцею. Сосиски відносяться до переробленого м'яса, від якого помирають більше 34 тисяч людей на рік.

Червоне м'ясо

Червоне м'ясо часто коптять, багато солять та додають до нього консерванти для свіжості. Ці речовини пошкоджують товсту кишку і викликають ракові захворювання.

Штучно вирощена риба

Свіжа риба з екологічно чистого водойма здатна на дива, але цей самий продукт, вирощений у неволі, вбиває організм через велику кількість хімікатів.

Картопляні чіпси

Акриламід - речовина, яка є у цигарках, клеї та навіть у картопляних чіпсах. Він завдає величезної шкоди здоров'ю і є сильним канцерогеном.

Мариновані продукти

Нещодавно проведені дослідження довели, що мариновані продукти можуть викликати рак шлунку.

Барбекю

Їжа на вугіллі небезпечна тим, що засмажені частини їжі є сильними канцерогенними речовинами.

Консерви

Речовина, якою обробляють банки та пляшки для консервації, підвищує ризик захворювання на рак молочної залози.

Газовані напої та солодощі

Білий та сильно оброблений цукор міститься у газованих напоях та деяких солодощах. Ракові клітини живляться саме від нього.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені довели, що саме перша ранкова цигарка є найбільш небезпечною.