Хороша гігієна завжди повинна бути правилом, а не винятком, особливо після статевого контакту. Секс може принести безліч нових бактерій, які згубно впливають на піхву. Сечовипускання після сексу - це не єдине, що ви повинні зробити, щоб застерегти себе від неприємностей зі здоров'ям.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперти в області гінекології назвали кілька речей, які жінки повинні обов'язково виконувати після статевого акту.
1. Дезінфекція милом і водою
Сексуальні мастила і бактерії на пальцях, в роті і прямій кишці можуть збільшити ваші шанси на розвиток молочниці або бактеріальних інфекцій. Медики рекомендують використовувати не ароматичне мило для вашої "леді". Внутрішня чистка не потрібна: у піхви свій внутрішній цикл мийки, який зберігає його в чистоті та збалансованості.
2. Поніжитися у ванній
Крім того, що ви відчуваєте себе як розпещена сексуальна королева після статевого акту, ваша піхва в цей час потребує зволоження. Прийміть ванну з додаванням ефірних олій, які призначені для зволоження всього тіла в цілому. Це знизить ризик отримати роздратування, заспокоїть ваше тіло і жіночі органи після інтимного зв'язку.
3. Вода
Ви напевно помічали, що після сексу у вас пересихає в роті, іноді навіть помітна сухість рук і шкіри тіла. Це означає, що ви втратили запаси води, які потрібно в терміновому порядку відновити. Іноді сухість відчувається під час статевого акту, тому краще заздалегідь запастися пляшкою чистої води.
4. Продукти-пробіотики
Так, саме після статевого акту вам потрібно їсти. Йогурт, соєві боби, молочні продукти, кукурудзяні пластівці, крупи, хліб, квасоля, горох, артишок, аспарагус, плоди баобаба та інші ферментовані продукти мають ті ж корисні бактерії, які потребують вашої піхви. Включення в звичку перекушувати ці продукти після сексу допоможуть поповнити корисні бактерії організму.
5. Одяг
Після того, як ви будете свіжими і чистими після статевого акту, необхідно змінити нижню білизну. Уникайте нейлонової білизни і облягаючої піжами, які можуть сприяти зростанню бактерій.
Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що у сучасних злакових культурах (селекційних і генномодифікованих сортах) міститься велика кількість глютену. В диких злакових сортах процентне співвідношення глютену набагато менше. Не важко помітити, що люди в сучасному світі набагато частіше хворіють, ніж наші предки, так як вони харчувалися в більшій мірі дикими сортами злакових.