Прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен звернувся до турецькому колезі Біна Йилдириму відкласти запланований візит в країну.

Як повідомляє Associated Press, причиною такого прохання є напружені відносини між Нідерландами і Туреччиною. "При нормальних обставинах, це було б приємно вітати прем'єр-міністра Туреччини", - сказав Расмуссен. Він також зазначив, що Данія стурбована політичними подіями в Туреччині.

Йилдирим планував летіти в Данію 20 березня.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що конфлікт розгорівся між Нідерландами і Туреччиною набув загрозливого характеру. Протестуючі зняли прапор Нідерландів з консульства в Стамбулі.

Нагадаємо, розлад у відносини двох країн виник після того, як Голландія 11 березня не дозволила літаку глави Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу сісти в країні. Турецькі політики повинні були виступити на мітингах в європейських країнах і закликати громадян підтримати Ердогана на конституційному референдумі, який відбудеться 16 квітня.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще