Конфлікт, що розгорівся між Нідерландами і Туреччиною набув загрозливого характеру.

Про те, що сварка набирає обертів повідомили в Twitter The Spectactor Index.

"Протестувальники зняли прапор Нідерландів з консульства в Стамбулі", — йдеться в повідомленні, що супроводжує відповідні світлини.

Нагадаємо, розлад у відносинах двох країн виник після того, як Голландія 11 березня не дозволила літаку глави Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сісти в країні.

Це викликало обурення у президента Туреччини Реджепа Ердогана. Турецький лідер назвав Нідерланди "пережитком нацизму і фашизму". Він погрожував вжити серйозні заходи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Турецькі політики повинні були виступити на мітингах в європейських країнах і закликати громадян підтримати Ердогана на конституційному референдумі, який відбудеться 16 квітня.

У Нідерландах пояснили відмову прийняти Чавушоглу загрозою громадському порядку.

12 березня диппредставництва Туреччини та Нідерландів оточили правоохоронці. У Роттердамі люди вийшли протестувати під генеральне консульство у зв'язку із забороною на зустріч з міністрами.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав слова Ердогана про те, що влада в Голландії подібна фашистам, нісенітницею.