Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте відреагував на слова турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що влада в Голландії подібні фашистам.

Як пише Reuters, Рютте назвав слова Ердогана безглуздими. "Я розумію, що вони злі від того, що сталося, але це - зухвалий крок", - сказав Марк Рютте у відповідь на звинувачення в фашизмі.

Подібні звинувачення прозвучали від перших осіб Туреччини в зв'язку з тим, що голландські власті заборонили виступати турецьким чиновникам і агітувати за конституційні зміни на референдумі в нідерландських містах.

У відповідь Ердоган назвав владу Голландії "фашистами і послідовниками фашистів".

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу сьогодні повинен був прибути в Роттердам, але голландська влада не дозволила літаку політика приземлитися. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив заходами у відповідь.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Турецькі політики планували виступити на мітингах в європейських країнах і закликати громадян підтримати Ердогана на конституційному референдумі, який відбудеться 16 квітня.