В американському місті Шарлотт (штат Північна Кароліна) поліцейські застрелили українця Ярослава Мосіюка.

Як повідомляє ТСН, сусідка загиблого Шаміка була свідком вбивства і відзивається про Ярослава виключно як про доброго і чуйного хлопця, який завжди міг прийти на допомогу, але це не означає, що з ним все було в порядку: хлопець хотів накласти на себе руки і, взявши рушницю, вийшов на вулицю. Але жінка відзначає, що окрім себе, Ярослав не хотів нікому заподіяти шкоду. "Вони його вбили, не дали йому жодного шансу! Вони намагаються сказати, що стріляли йому в груди, але вони в спину йому стріляли", - говорить вона.

Однак її свідчення зовсім не збігаються з офіційною версією події, яку висунули самі поліцейські: українець наставив на копів рушницю і вони змушені були вистрілити, причому не в спину, а в груди. Також правоохоронці зазначають, що як доказ у них є запис з відеореєстратора, однак її використовують для внутрішнього розслідування, тому представникам ЗМІ показати не можуть.

Інший сусід Ярослава стверджує, що хлопця мучили психічні розлади, він припинив прийом таблеток, які йому прописав лікар і останнім часом його емоційний стан погіршувався. "Він вийшов з дому з рушницею, далі приїхала поліція, побачила його, і якщо ти направляєш зброю на них - це вже загроза для поліції. Вони діяли у відповідь, застосували силу і вбили його. У них не було іншого вибору", - розповів сусід.

У правоохоронців своя версія причини вчинку молодого чоловіка: в Штатах серед суїцидників дуже поширена практика провокації поліцейських. Коли людина не може вбити себе сама, вона намагається змусити зробити це кого-небудь іншого.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Як тільки хтось ставить життя офіцера під загрозу, або життя інших людей поруч, поліція має дозвіл стріляти на поразку. Більшість поліцейських натреновані на ідентифікацію спроб "самогубства за допомогою поліції" або реальної потреби в допомозі, про яку люди часто не можуть сказати", - розповів Джефф Джанероне, який не перший рік тренує поліцейських за спеціальними програмами.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як в Канаді поліцейські застрелили неадекватного росіянина.