Чемпіон світу в напівлегкій вазі за версією WBO Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) переміг Хорхе Лінареса (44-4, 27 КО) з Венесуели в бою за чемпіонський пояс Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) в легкій вазі і титул чемпіона світу за версією журналу The Ring.

Так, обидва суперники мали достатньо часу підготуватися до бою, тому почали поєдинок без розвідки, відразу перейшовши до атакуючих дій. Лінарес намагався брати з допомогою довгих рук, Ломаченко відповідав швидкістю на рингу. Так швидко минули перші раунди.

Наш боксер мав перевагу в першій половині зустрічі, але пропустив несподіваний прямий у голову і потрапив у нокдаун.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Після цього венесуелець перехопив ініціативу, але наприкінці 10-го раунду пропустив найточніший "укол" по печінці, який відправив Хорхе в нокаут. Лінарес такого не очікував і пропустив це. Від удару він впав на ринг з підігнутими колінами.

Для українського боксера цей бій був першим у вазі до 61,2 кг, раніше він боксував у категорії до 59 кг Ломаченко здобув перемогу і став рекордсменом світу по швидкості завоювання титулів в трьох різних вагових категоріях.

30-річний Ломаченко провів 12 боїв на профі-кар'єрі, українець здобув 11 перемог і зазнав однієї поразки (у 2014 році від Салідо розділеним рішенням суддів). 32-річний Хорхе Лінарес провів 48 боїв на профі: 44 перемоги і 4 поразки, перед поєдинком з Ломаченко він виграв 13 останніх боїв поспіль.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", український боксер другої напівлегкої ваги (до 59 кг) Василь Ломаченко у четвер, 1 березня, попрацював лопатою. Відповідне відео чемпіон світу за версією WBO і дворазовий олімпійський чемпіон розмістив у своєму акаунті в Instagram. За сім годин ролик переглянули 180 тисяч разів, він зібрав три сотні коментарів.

"Це частина секретних тренувань Ломаченко", "Як приємно дивитися на Ломаченко не тільки в рингу, а й за клопотами", "Відпрацювання аперкоту", "Василь, якщо не набросались, то приїжджайте на Оболонь допомагати боротися зі снігом", – пишуть коментатори.