Як повідомляє Знай з посиланням на зарубіжне джерело Networkworld, 11 жовтня можуть виникнути проблеми з Інтернетом. Якісь сайти можливо не будуть відкриватися. Причина цього дуже проста - вперше в історії будуть оновлюватися налаштування захисту світової системи доменних імен.

Інтернет-корпорація з присвоєння імен і номерів (ICANN) планує запустити багаторічний проект для оновлення верхньої пари криптографічних ключів, що використовуються в доменному імені System Security Extensions (DNSSEC) - широко відомий як ключ підпису кореневої зони (KSK), який захищає базові сервери Інтернету.

ICANN говорить, що зміна цих ключів і їх зміцнення є важливим кроком у забезпеченні безпеки, в чому таким же чином, що регулярне зміна паролів вважається практичної звичкою будь-якого користувача Інтернету. Оновлення допоможе запобігти деякі нечесні дії, такі як зловмисники, які контролюють сеанс логіна і направляють користувачів на сайт, який, наприклад, може вкрасти особисту інформацію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з опитуванням ICANN, перекидання KSK створює нову криптографічну пару відкритого та закритого ключів і розподіляє новий публічний компонент сторонам, які працюють в системі безпеки. Такі перетворювачі запускають програмне забезпечення, яке перетворює імена сайтів, такі як networkworld.com на числові IP-адреси.

Нагадаємо, що за даними DigiTimes, Apple буде першою компанією, яка випустить смартфон з 7 нм процесором.

Як повідомляв портал Знай.uа, джерела з посиланням на інсайдерську інформацію повідомляють, що компанія LG випустить смартфон середнього рівня Q9, що працює на базі операційної системи Android 8.1 Oreo‍.

Також портал Знай.uа писав, що команда розробників браузера Google Chrome, якому днями виповнилося десять років, хоче зробити революцію в інтернеті — інженери розробляють рішення, яке дозволить відмовитися від звичних URL на користь більш досконалого способу позначення адрес.