Модератори Facebook не можуть переглядати всі зображення, які публікуються на величезній платформі, тому Facebook будує ШІ. Сьогодні в блозі Facebook описує систему, яку вона побудувала під назвою Rosetta, яка використовує машинне навчання для ідентифікації тексту в зображеннях і відео, щоб нейромережа могла прочитати написане в фото. Зокрема, Facebook знаходить цей інструмент корисним для транскрибування тексту по мемам.

Інструменти транскрипції тексту не є чимось новим, але Facebook стикається з різними проблемами з-за розміру своєї платформи і безлічі зображень, які вона бачить. Розетта витягує текст з 1 мільярда зображень і відеокадрів в день як на Facebook, так і на Instagram.

В даний час не зовсім зрозуміло, що робить Facebook з даними. Це корисно для базових функцій, таких як пошук фотографій і програм. Але також звучить так, що Facebook починає ставити нейромережу на набагато більш великі цілі, наприклад, з'ясовувати, що було б цікаво розмістити у вашій стрічці новин, і, що ще більш важливо, з'ясувати, які меми - просто дурні меми і які насправді поширюють розпалювання ненависті або інші образливі коментарі.

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Facebook говорить, що витяг тексту і машинне навчання використовуються для “автоматичного визначення контенту, який порушує нашу політику щодо ненависті” та що це робиться на декількох мовах. Враховуючи відомі проблеми модерації, добре працююча система, яка може автоматично позначати потенційно проблематичні зображення, може виявитися реальною допомогою.

Нагадаємо, молоді студенти з Левенского католицького університету в Бельгії змогли зламати міцну захист Tesla всього за кілька секунд.

Як повідомляв портал Знай.uа, власники "дешевого флагмана" Xiaomi Poco F1 зіткнулися з апаратної проблемою нерівномірного підсвічування дисплея. Минулого місяця компанія Xiaomi випустила найдешевший флагманський смартфон на базі процесора Snapdragon 845 – Poco F1.

Знай.uа писав, вже в середу, 12 вересня, у Театрі ім. Стіва Джобса (зал для великих заходів у новій будівлі штаб-квартири Apple в Купертіно) компанія Apple презентує свої нові гаджети.