Apple провела презентацію 12 вересня. Ми зібрали все, що показали під час заходу.

iPhone XS отримав 5,8-дюймовим і OLED-екран. Однак акумулятор поменше, ніж у XS Max. Як і очікувалося, новинка отримала виріз, як і iPhone X.

iPhone X Max отримав 6.5 - дюймовий екран. У цьому і є їх головна відмінність.

Всі ці моделі стануть доступними для замовлення 14 вересня, і будуть доступними вже 21 жовтня.

iPhone XR виявилася не бюджетником (від 749 доларів). Серед іншого, він отримав одинарну камеру і безліч різних колірних варіантів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще



Смартфони отримали кращий стерео-звук. Система розпізнавання осіб стала більш захищеною. Як і передбачалося, всередині у флагмана відбудуться лише невеликі поліпшення: він буде працювати на більш швидкому процесорі A12 Bionic, який побудований за 7-нанометровим техпроцесом, і отримають 4 гігабайти оперативної пам'яті замість трьох в попередніх моделях.

Також смартфони отримали поліпшення камер, перехід з чіпів стільникового зв'язку Qualcomm на Intel, що прискорить завантаження даних LTE, і більш швидка зарядка “з коробки” завдяки 18-ватному блоку живлення на USB-C. Крім “білого” і “чорного” квітів новинка буде і в золотому забарвленні. Це перші смартфони, які отримав 512 Гб.

Окрему увагу приділили двох сім-карт. Однак, такі версії iPhone будуть доступні тільки в Китаї.

TES V. Спеціальний гість презентації - Тодд Говард, який показав, як грає у популярну комп'ютерну гру TES V на iPhone X. Звичайно ж, точну дату виходу гри не назвали, але варто чекати вихід вже цієї осені.

Ще одним важливим “апаратним” оновленням стали нові Apple Watch. Безрамковий екран просто дивує. Також годинник отримали новий циферблат. Завдяки більшому екрану можна побачити більше інформації на дисплеї. Циферблат тепер не на весь екран, і 4 краю дисплея можна налаштувати під себе.


За даними аналітиків, за рахунок зменшення рамок екран збільшився на 15%. Діагональ буде 35 і 42мм. Разом з екраном сталося і незначне збільшення потужності акумулятора.

В Apple Watch також замінили фізичні кнопки на сенсорні — як в iPhone 7 і 8. Це стосується і клавіші “додому” і коліщатка Digital Crown. Опукла кнопка "додому" тепер не випирає з корпусу.


Годинники отримали більш потужний процесор серії S4, який буде підтримувати Bluetooth-5 разом з новими айфонами і макбуками. 64-бітний двухьядерний процесор в рази швидше попередника.


Нові годинники навчилися визначати ваше становище, і навіть якщо ви впали, годинники будуть про це знати. Детектор падіння людини, і це дивно! Після цього при відсутності руху власника годинника, вони самі подзвонять в швидку.

Тепер же компанія посилила прийом сигналу 4G.

В iOS 12 з'явилося безліч невеликих нововведень: “розумні” підказки від Siri, поліпшення “Фото”, а також взаємодії з доповненою реальністю (AR). Найсильніше в системі переробили повідомлення: тепер вони самі групуються за додатками, а в нічний час ховаються. Занадто настирливі повідомлення можна вимкнути прямо зі стрічки, не заходячи в настроювання або самі програми.

У розділі налаштувань iOS 12 з'явився розділ “екранний час”, в якому можна дізнатися, які програми користувач витрачає час.

Найпомітнішою зміною в новій версії macOS під назвою Mojave стала поява темної теми і динамічних шпалер, які змінюються в залежності від часу доби. Також в системі з'явилися "стопки", які дозволяють згрупувати елементи на робочому столі за типом файлів в один клік звільнити простір.