Фахівці з української кіберполіції у вівторок почали фіксувати факти розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, націленого на користувачів операційної системи MS Windows.

Про це повідомляє офіційний сайт Нацполиции України.

Сам вірус зловмисники поширювали за допомогою звичайного фішингу, а також спамових листів, які після відкриття завантажували на ПК користувача шкідливе ПЗ. Повідомлення з шкідливими програмами надходили нібито від імені державних установ, зокрема судів різних інстанцій.

Наголошується, що віруси маскували під формат документів за типом .pdf, які найчастіше використовують для електронних листів з документацією.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зловмисники навіть підробили зміст цих файлів – зовні вони виглядали, як відсканований документ, створений від імені державної установи.

Щоб не заразити свій комп'ютер вірусом, киберполиция радить користувачам дотримуватися таких порад:

  • Ні в якому разі не відкривати листи від сумнівних адресатів із сумнівним змістом. Перед відкриттям краще отримати підтвердження відправника такого листа іншими можливими засобами зв'язку. Це допоможе уникнути неприємностей і зараження ПК шкідливими вірусами;
  • Встановити ліцензійне програмне забезпечення, операційної системи і використовуйте антивірусні програми, які здатні активно сканувати файли з пошти;
  • Систематично оновлювати операційну систему і програмні продукти, які оновлюють захист і блокують подібні спроби хакерів;
  • Не надавати доступ стороннім особами до персонального комп'ютера.

Нагадаємо, що китайська компанія Xiaomi представила новий кнопковий смартфон. Однак, він оснащений практично всіма передовими функціями. Варто відзначити, що девайс отримав підтримку 4G, а також режим модему, який дозволить підключати до 10 пристроїв одночасно. Крім цього, апарат має величезний акумулятор ємністю 5 000 маг, який здатний заряджати та інші пристрої. До речі, вартість девайса близько 50 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple раптово скорочує виробництво компонентів для iPhone XR. Судячи з усього, нові смартфони від яблучної корпорації не особливо сподобалися публіці. Цілком можливо, що на це вплинула їх ціна - за бюджетний девайс доведеться заплатити близько 800 доларів, і дозволити собі може не кожен.

Знай.uа писав, що нову ігрову консоль від SonyPlayStation Classic зламали всього за кілька днів після старту продажів. Для цього навіть не потрібно зламувати корпус, або ж проводити маніпуляції з кодом програм. Достатньо лише вставити флешку в консоль, в яку заздалегідь потрібно закачати ігри.