Компанія Xiaomi втратила близько $6,3 млрд ринкової вартості, а її акції на біржі в Гонконзі за три дні впали на 17%. Падіння прискорилося 10 січня, після закінчення шестимісячного періоду блокування торгівлі акціями. Несподівано для всіх, корпорація втратила величезні гроші.

"Це дозволило багатьом акціонерам, які могли тільки спостерігати, ... приєднатися до продажу", - пояснюють у виданні. За даними Bloomberg, такий розпродаж може бути викликана тим, що власники розблокованих акцій придбали частки в Xiaomi за дуже низькою ціною.

"Згідно з даними, зібраними Sinolink Securities Co, близько 3,9 млрд акцій, куплених в серії 2010 року, обійшлися в 2 гонконгських цента кожна, в той час як ще 2,2 млрд, куплених в тому ж році, коштували близько 9 гонконгських центів за штуку", - пише Bloomberg.

Аналітики стверджують, що незабаром акції знову піднімуться, що дозволить корпорації заробити більше, ніж втрачені мільярди. У будь-якому випадку, компанія займає практично лідируючі позиції на ринку смартфонів Азії і Європи, так що удар поки не настільки сильний, якщо порівнювати з Apple.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що хакери винайшли нову систему злому для гаджетів від Apple. Повідомляється, що зловмисники тепер можуть дзвонити власникам iPhone від імені служби підтримки, номер якої у них записаний в книжці. За допомогою простого обману вони можуть отримати особисті дані користувачів. І хоча яблучна корпорація поки не знайшла спосіб, як усунути цю прогалину у захисті, але варто все попередити, що Apple ніколи не зажадає особисті дані користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що корпорація Apple вирішила скоротити виробництво смартфонів ще на 10 відсотків. Повідомляється, що продажі смартфонів компанії падають, на відміну від їх ціни, яка залишається незмінною. Судячи з усього, заборони на продажі смартфонів у Китаї та німеччині вплинули на загальний капітал компанії.

Знай.uа писав, що в мережі показали рендери нового iPhone XI, який може отримати незвичайну камеру. З особливостей варто відзначити розташування об'єктивів основної камери у формі квадрата, а також деякі інші зміни.