Нинішні смартфони вже мають багатоядерні процесори і мінімум 2 ГБ оперативної пам'яті, тому вони більш функціональні, ніж їх попередники в сегменті бюджетних телефонів. Йдучи в ногу з сучасним розвитком, компанія Google ухвалила рішення, що настав час припинити підтримку 32-бітних додатків. Якщо бути точним, оскільки у Google ухвалили ще наприкінці 2017 року, а в даний момент просто вирішила нагадати про це.

Google Play Music остаточно припинить роботу

Згідно з їх повідомленням в блозі компанії, з 1 серпня 2019 року, поряд з 32-бітної версією, розробники зобов'язані розміщувати в Google Play 64-бітні версії Android-додатків, будь то нова гра/програма, або оновлення вже теперішньої програми. Виняток становлять тільки деякі ігри, які використовують движок Unity 5.6 або більш ранньої версії, оскільки його розробники лише нещодавно додали підтримку 64-бітної архітектури.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Google назвала кращі фільми та програми 2018 року: повний список

Після цієї дати Google продовжить підтримувати 32-бітні версії ігор і додатків в Play Store ще два роки, але вже 1 серпня 2021 року всі додатки, які не відповідають вимогам та у яких буде відсутня 64-бітна версія, будуть видалені з даного магазину. Вимога не поширюється на Wear OS і Android TV, тому що ці платформи не підтримують 64-бітний код.

Для розробників це не стало несподіванкою, оскільки пошуковий гігант ще в 2017 році заявив про припинення підтримки 32-бітних додатків. Для звичайних користувачів практично нічого не зміниться, в кращому разі вони зможуть використовувати весь потенціал своїх пристроїв, використовуючи 64-бітний софт. До речі, в минулому році компанія Apple теж відмовилася від 32-бітних додатків, але спочатку для macOS High Sierra, а потім і для iOS 11.

Нагадаємо, мобільні віруси маскувалися під додатки Google Play: повний список.

Як повідомляв "Знай.uа", статистика магазину додатків Google Play шокувала користувачів.

Також "Знай.uа" писав, що Google Play Awards: пошуковик назвав найкращі додатки.