Засновник Facebook Марк Цукерберг планує частково об'єднати соціальну мережу Facebook і придбані цією компанією WhatsApp і Instagram, про що повідомляє The New York Times, посилаючись на чотирьох співрозмовників, які не з чуток знайомі з ситуацією.

Як повідомляється, зміни торкнуться лише можливості обміну повідомленнями у всіх трьох програмах одночасно – в цілому ж вони як і раніше будуть функціонувати, як три окремі платформи.

Основна ідея полягає в тому, щоб користувачі різних соціальних мереж мали можливість спілкуватися без необхідності перемикатися на інші додатки. Так, наприклад, у користувачів Facebook з'явиться можливість написати повідомлення тому, хто не зареєстрований в цій соціальній мережі, проте має акаунт у WhatsApp.

Передбачається, що це нововведення можуть реалізувати до кінця 2019-го або на початку 2020 року.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Цукерберг повністю заперечує можливість продажу його компанією даних користувачів його соціальної мережі. Як він сказав: "Ми не продаємо дані користувачів, хоча ЗМІ часто повідомляють, що ми це робимо. Насправді, продаж інформації про користувачів суперечив би нашим діловим інтересам, оскільки це скоротило б унікальну цінність нашого сервісу для рекламодавців".

Як повідомляв портал "Знай.uа": пошукова система Microsoft тривалий час залишалася доступною в Китаї, який давно вже заблокував всі інші сервіси. Не так давно пошуковий сервіс Bing перестав працювати в країні. З цього моменту Інтернет Китаю разюче відрізняється від звичного нам, оскільки він сильно обмежений. Імовірно, це пов'язано з проблемою DNS. Це один з найпоширеніших методів, використаних владою країни для цензури в мережі. У Microsoft заявили, що про проблеми з працездатністю Bing в Китаї їм відомо і вони на даний момент вивчають свої подальші кроки. Судячи з усього, проект корпорації Microsoft потрапив під цензуру всередині країни, як це було раніше з Google і Facebook.

Також "Знай.uа" писав, що майбутні оновлення браузера Google Chrome можуть призвести до поганої роботи розширень для блокування реклами. Розширення для браузера використовують цю версію маніфесту, щоб визначити які саме API вони можуть використовувати, а які ні.