Корпорація Microsoft працює над новою операційною системою Lite OS, яка буде призначена для слабких пристроїв. Повідомляється, що нова ОС зможе створити цілу екосистему пристроїв, адже Lite OS зможе працювати як на смартфонах, так і на планшетах та ПК. Повідомляється, що компанія планує випустити ОС в найближчі місяці. Звичайно ж, після виходу ОС буде сирий, і далеко не всі програми будуть працювати стабільно. Враховуючи, скільки років Microsoft працювала над Windows 10, переходити на нову ОС відразу ж точно не варто. До того ж, в мережі з'явилося зображення екрана, на якому зображена робота нової операційки.

Повідомляється, що компанія розглядає можливість додавання підтримки традиційних додатків Windows (Win32), можливо, запустивши їх у захищених контейнерах. Сама компанія відзначає, що головною фішкою нової ОС буде простота, легкість в управлінні і мінімалістичний дизайн. Будемо сподіватися, що слабкі комп'ютери все ж зможуть оновитися, щоб позбутися від купи непотрібних додатків, які є в Windows 10.

Нагадаємо, що смартфон OnePlus 7, який з'явиться на прилавках вже в 2019 році, залишиться без головної функції. Звичайно ж, мова йде про технології бездротової зарядки, яка дозволяла спростити підзарядку смартфона. Поки невідомо, чи хоче компанія заощадити на цьому, чи знайшла гідну альтернативу, адже ця технологія поступово набирає популярність серед користувачів смартфонів.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Lenovo представила смартфон Tab V7, який отримав просто величезний екран. Втім, ціна за девайс всього лише 250 євро, так що нереальних функцій та топову начинку очікувати точно не варто. Втім, він може стати повноцінною заміною планшету, але от в кишеню штанів його покласти не вийде.

Знай.uа писав, що гнучкі смартфони Huawei Mate X і Samsung Galaxy Fold порівняли за характеристиками.