У минулому році зв'язок з марсоходом Opportunity була раптово втрачена із-за величезного пилового урагану, що розбушувався на Червоній планеті. Півроку потому численних спроб зв'язатися з ровером, NASA офіційно визнали його мертвим.

Однак, космічному агенству вдалося отримати величезні кількість знімків, які марсохід відправив перед своєю “смертю”.

Останній раз Opportunity був в Долині Наполегливості – саме її пейзаж зображений на останніх фото. Місцевість являє собою систему глибоких западин, що спускаються на схід від краю кратера до його нижньої точки. Її довжина дорівнює приблизно двом футбольним полям. Втім, навіть після своєї смерті, марсохід виявився корисним для вчених.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Панорама складається з 354 зображень, які "Оппортьюніті" знімав з 13 травня по 10 червня. Ці фотографії об'єднують три різних фільтра, з якими знімає камера. Сам же марсохід вже давно виконав свою місію, так як на Марсі пробув набагато більше часу, ніж це планувалося раніше.

Нагадаємо, що компанія Huawei представить незвичайний смартфон Huawei Enjoy 9S. Про девайсі практично немає ніякої інформації. Відомо лише те, що його представлять вже 25 березня, разом з Huawei P30 і P30 Pro. Швидше за все, девайс не буде флагманським, але отримає непогану камеру. Втім, це буде відмінна можливість придбати камерофон за бюджетною ціною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що дизайн Huawei P30 і P30 Pro розсекретили за тиждень до анонсу. Повідомляється, що на задній панелі буде кілька камер, розташованих вертикально. Судячи з усього, компанія вирішила не зупинятися на досягнутому, і поліпшить якість фоно в нових флагманах, дебют яких заплановано на 25 березня.

Знай.uа писав, що компанія Samsung злили подробиці про майбутнє смартфоні A90. Повідомляється, що апарат позбавиться від вирізів і отворів в екрані. Замість цього апарат отримає висувну камеру, яка замінить як фронтальну, так і основну. Буде надійною така технологія - покаже час.