17 липня 2019 року о 19:00 на альпійській дорозі Каунерталер Глетчерштрассе (Льодовикова дорога) в австрійському Тіролі стартував 12-годинний заїзд, в якому брала участь Mazda MX-5 першого покоління. Відзначимо, що в автомобілі перебувало відразу 2 гонщика, які підміняли один одного кожну годину.

За відведений час за 26-кілометровій дорозі, яка веде до льодовика Каунерталь і має в цілому 29 крутих поворотів з перепадом висот майже в 1500 метрів, учасники рекордного заїзду проїхали 2900 шпильок - попередній рекорд становив 1500 шпильок за 12 годин. Досить незвичайний рекорд, якщо врахувати, що крутих шпильок на дорогах не так вже й багато, якщо місцевість не скеляста.

Автомобіль, який брав участь у заїзді, отримав покришки Pirelli P Zero Asimmetrico Pirelli 205/50ZR15 86W з лінійки Pirelli Collezione, створеної спеціально для колекційних автомобілів і класичних машин. При цьому для шин використовуються сучасні технології і гумові суміші.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який чтоно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.