Величезний астероїд розміром майже в 4 кілометри рухається у напрямку на планеті Земля. Небесне тіло наблизиться на мінімальну відстань з нашою планетою 29 квітня. Астероїд зняли на відео астрономи з проекту Virtual Telescope. Його назва (52768) 1998 OR2. Правда, нашій планеті нічого не загрожує, якщо розрахунки астрономів будуть вірні.

Небесне тіло діаметром від 1,8 до 4,1 кілометра вчені класифікували як потенційно небезпечний для Землі. При цьому в день максимального зближення астероїда з планетою відстань між ними буде дорівнює приблизно 6,3 мільйона кілометрів, що у 16 разів більше, ніж дистанція між Землею і Місяцем. Навіть якщо його траєкторія зміститься у бік Землі, швидше за все, він не долетить до поверхні нашої планети, і згорить ще в атмосфері.

Астероид, gettyimages
Астероид, gettyimages

наступного разу цей астероїд наблизиться до Землі лише у 18 травня 2031 року. Відстань між небесним тілом і планетою складе 19 мільйонів кілометрів. Чекати доведеться довго, але до цього часу ми зможемо вивчити такі комети зовсім інакше.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що ринок смартфонів тріщить по швах. Аналітики повідомили, що продажі смартфонів впали на 38%. На сьогоднішній день це найбільше падіння в історії ринку.

Як повідомляв Знай.uа у мережу злили дані мільйонів користувачів мережі, включаючи адреса, імена, дати народження, і так далі. Дивно, але база даних не захищена, так що нею може користуватися абсолютно будь-яка людина, який має доступ до мережі.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти порівняли новий MacBook Air 2020 і MacBook Pro 2019. Як і очікувалося, торішня модель у всьому перевершує бюджетний ноутбук від яблучної корпорації.