На вершині найвищої в світі гори Еверест з'явився 5G сигнал. Його запустили 30 квітня. Тепер бажаючі підкорити Еверест зможуть відразу повідомити світові про свої досягнення, попутно заливаючи фотографії в Instagram.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Обладнання для передачі сигналу встановили в таборі для альпіністів на висоті 6,5 тисячі метрів над рівнем моря. Для його роботи раніше звели дві інші станції на висотах 5,8 і 5,3 тисячі метрів, проте, тепер мережа є навіть на самій вершині.

Обладнання розгортали на горі для досліджень і визначення її висоти. Згодом залишать тільки станцію на висоті 5,3 тисячі метрів над рівнем моря. Вона буде забезпечувати сигналом базовий табір альпіністів. Інші два після проведення замірів розберуть.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що із-за спалаху коронавіруса сходження на Еверест було заборонено до 30 квітня включно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що 40-річну Ниву перетворили в Гелик. Правда, на автомобіль від Mercedes він схожий здалеку, а ось поблизу відразу ж помітні відмінності. До того ж, Ниву чомусь зробили заниженою. Втім, автомобіль виконує свою головну функцію - він привертає погляди оточуючих.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple виплатити своїм користувачам компенсації на 18 мільйонів доларів. Причиною цього став судовий позов, який подали на еп її користувачі. Компанії довелося погодитися, щоб заощадити час і ресурси.

Також Знай.uа повідомляв, що електрокари Volvo обзаведуться новими голосами, які будуть попереджати про небезпечне зближення з пішоходами та велосипедистами.