Не секрет, що віртуальні гонки вже нарівні з реальними гонками, і це стосується навіть Формули-1. Водій Audi Formula E Даніель Абт був дискваліфікований і змушений заплатити 10 000 євро ($ 10 900,00) на благодійність за участь професійного гравця в офіційній гонці кіберспорту.

Німець, який приніс свої вибачення за те, що “викликав допомогу ззовні”, також був позбавлений всіх очок, виграних на сьогоднішній день в гонці “All at Electric Challenge”, в якій водії використовують дистанційні симулятори.

“Я не сприймав це так серйозно, як слід було б”, - сказав 27-річний підліток, приймаючи покарання за спортивні проступки.

“Я особливо шкодую про це, тому що я знаю, скільки праці вкладено в цей проект з боку організації Формули Тобто Я знаю, що у мого образи є гіркий присмак, але воно ніколи не малося на увазі з яким-небудь поганим наміром”.

Професійний геймер Лоренц Херцинг, “Дзвонар” Абта, був дискваліфікований всіх майбутніх раундів окремого конкурсу Challenge Grid.

Гонка на 15 кіл навколо віртуальної траси Berlin Tempelhof була виграна британцем Олівером Роулендом за Nissan e.dams, а бельгієць Стоффель Вандурн - другим за Mercedes.

Під час гонки Вандурн ясно дав зрозуміти, що його гонці на Твитче він підозрював, що хтось ще їде під ім'ям Абта і прикидається їм. Його підтримав Жан-Ерік Вернь, дворазовий чемпіон в реальних гонках.

“будь Ласка, попросіть Даніеля Абта поставити зум в наступний раз, коли він за кермом, тому що, як сказав Стоффель, я майже впевнений, що його там немає”, - сказав француз.

Геймери, скріншот: YouTube
Геймери, скріншот: YouTube

Абт, який не брав участь у віртуальному подіумі ні в одній з попередніх гонок, не з'являвся на онлайн пост-гоночних інтерв'ю.

Однак лідер серії “Формула Е” в реальному житті Антоніо Фелікс да Коста виглядав менш стурбованим.

Повідомляється, що замість гонщика керував авто геймер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що учені вперше зафіксували народження планети. Щільний диск з пилу і газу був виявлений навколо молодої зірки під назвою AB Aurigae, на відстані близько 520 світлових років від Землі.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook запровадила захисту від шахраїв і збоченців. Тепер система буде попереджати користувачів про підозри у злодіяннях інших користувачів, які захочуть отримати ваші кошти обманним шляхом.

Також Знай.uа повідомляв, що інженери змогли зібрати рукавичку Залізної людини, додавши в неї плазмовий різак, який здатний прорізати як масло лист металу товщиною до декількох сантиметрів.