Найбільший в світі гидроэлектроросамолет здійснив перший політ. Апарат, розроблений компанією MagniX, пройшов тестування в штаті Вашингтон. Цілком можливо, що через кілька років электросамолеты почнуть замінювати звичайні.

Двигун Magni500 в крейсерському режимі здатний розвинути частоту обертання вала до 1,9 тис. в хвилину. Його потужність складе 560 кВт/750 л. с. Правда, з запасом заряду можуть бути проблеми, тому що випробувальний політ тривав всього лише 30 хвилин. Не варто і забувати, що вага літака значно збільшується за акумулятора. До речі, під час тестового польоту було відзначено, що літак летить майже безшумно, що для жителів біля аеропортів буде величезним плюсом в найближчому майбутньому.

ботчики компанії розраховують, що до 2021 року электросамолет отримає дозвіл на виконання регулярних рейсів від Управління цивільної авіації США (FAA). Тоді апарат зможе здійснити перший політ з пасажирами на борту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Sony оголосила дату виходу нової консолі PlayStation 5. Під час презентації ми зможе дізнатися фінальний дизайн приставки, а також ключові особливості, які змушують геймерів купити цей девайс.

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook представить свою версію TikTok. Нагадаємо, що компанія-творець популярного додатка знаходиться в Китаї, так що компанія хоче випустити свою, “американську” версію.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти вирішили порівняти автономність декількох версій iOS 13. У результаті, деякі з версію вживають трохи більше енергії при тих же діях. Втім, у реальному житті ця різниця буде практично непомітною.