В науковому співтоваристві може виникати суперечка про те, чи заслуговує Плутон бути планетою, але дослідники знайшли докази того, що планета могла мати океан мільярди років тому.

Космос, фото pxhere
Космос, фото pxhere

Дослідження, опубліковане в Nature Geoscience, передбачає, що Плутон, можливо, був досить гарячим, коли формувався, щоб дозволити рідкій воді існувати на його поверхні. Дослідники використовували імітацію теплової моделі і фотографічні свідоцтва про экстенсиональных несправності.

Плутон, NASA

Аналізуючи розломи, хребти і інші можливі особливості давно втраченого океану на планеті, дослідники також відзначили, що інші планети і об'єктів у Поясі Койпера, у тому числі планети-карлики, такі як Макемаке Еріда і, могли коли-то також мати океани.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережу злили фото iPhone 12, які покажуть публіці вже до кінця 2020 року. Судячи по зовнішньому вигляду, він отримає рамки, які раніше були в дизайні легендарного iPhone 4.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft знайшла спосіб знизити споживання оперативної пам'яті браузерів Google Chrome. Повідомляється, що тепер браузер буде споживати аж на 20% менше енергії.

Також Знай.uа повідомляв, що новеньку 2020 Toyota Supra випробували в сніжному лісі. Судячи по комплектації, автомобіль не дуже то і готовий до бездоріжжя, особливо, коли мова йде про ралійної трасі. Однак, автомобіль витримав усі випробування.