Компанія Facebook через можливе блокування соцмережі TikTok владою Сполучених Штатів Америки готується запустити аналог китайського сервісу приблизно у 50 державах. Сервіс має назву Instagram Reels, його "увімкнуть" в найближчі кілька тижнів.

Про це стало відомо завдяки повідомленю видання NBC, яке посилається на анонімні джерела у компанії Facebook.

Цукерберг, фото Getty Images
Марк Цукерберг, фото Getty Images

Користувачі мережі зможуть отримати доступ через новий значок в нижній частині екрана в Instagram й публікувати ролики в основній стрічці Instagram. Серед запланованих країн для запуску сервісу в NBC називають крім США також Британію, Японію та Мексику.

Instagram Reels, скріншот: techcrunch
Instagram Reels, скріншот: techcrunch

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сервіс Instagram Reels вже працює в Бразилії з листопада минулого року. Як і TikTok він дозволяє користувачам створювати і обмінюватися 15-секундними відео з музикою. Місяцем раніше сервіс також почав працювати у Франції та Німеччині. Тижнем раніше Reels запустився в Індії. Це сталося після того, як наприкінці червня Індія заблокувала TikTok і ще ряд китайських додатків.

Глобальний запуск Reels може відбутися на фоні збільшеної уваги Вашингтона до китайських сервісів — на початку липня державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських додатків.

Також варто нагадати нашим читачам, що засновник Facebook Марк Цукерберг, який не так давно спростував інформацію про те, що він рептилоїд, знову отримав такий статус через відпочинок на Гаваях, де він засвітився в не дуже вдалому ракурсі. Марк перетворився на "рептилоїда", а точніше це зробили користувачі мережі, які побачили фотографії з нещодавнього відпочинку на Гаваях, де він прокотився на дошці для серфінгу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, британцям сподобалося з Меган Маркл, тепер гроші хочуть забрати і у Кейт Міддлтон.

Як повідомляв Знай.uа Apple готує секретний iPhone за $200, перші подробиці.

Знай.uа писав, ємність акумуляторів для iPhone 12 засмутить покупців, iPhone 11 були крутіше.