У неділю SpaceX запустила чотирьох астронавтів на Міжнародну космічну станцію в захоплюючий вечірній старт, який стався через кілька днів після того, як капсула Dragon компанії стала першим приватним і керованим космічним кораблем, сертифікованим НАСА для польотів людини в космос.

Читайте Знай в Google News!

SpaceX заслужила це звання і право виконувати регулярні місії НАСА до космічної станції і назад після того, як на початку цього року завершила випробувальний політ двох астронавтів. Цей травневий запуск був першим запуском астронавтів НАСА з території США з моменту виведення космічного корабля на пенсію в 2011 році, що змусило Сполучені Штати покладатися на Росію для польотів на орбіту протягом майже десяти років.

З запуском в неділю НАСА зробила ще один крок до нової ери пілотованих космічних польотів, коли приватні компанії співпрацюють з урядом у створенні і проектуванні космічних кораблів і ракет. І це ознаменувало момент дорослішання SpaceX, каліфорнійської компанії, заснованої Ілоном Маском, яка колись вважалася незалежним стартапом, але тепер є одним із стійких прихильників космічної індустрії і одним з найзначніших партнерів НАСА.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний мессенджер WhatsApp обзавівся крутим оновленням. Тепер сервіс підтримує грошові перекази всередині програми. Правда, поки що тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, ігрову приставку Sony PlayStation 5 розібрали в день виходу. Судячи з усього, пандемія сильно вплинула на рішення людей, так як продажі обох консолей побили всі можливі рекорди.

Також Знай.uа повідомляв, автопілот Tesla отримав круте оновлення-тепер він може складати бічні дзеркала на ходу, якщо потрібно проїхати по вузькій частині дороги. Після проїзду небезпечної ділянки, дзеркала знову розкриваються.