Група корейських вчених розробила працюючі "наномашини", які можуть вистежувати і вбивати ракові клітини в організмі — це може стати великим проривом в порятунку життів пацієнтів.

Дану публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Група вчених з Кореї стверджує, що розробила "наномашину", яка може проникати крізь зовнішню поверхню ракової клітини, а потім вбивати її зсередини.

Наночастинки, що приводять в дію машини, зроблені з золота і багаторазово складаються і розгортаються, перебуваючи всередині клітини, щоб зруйнувати її — без будь-яких шкідливих протиракових препаратів або ліків.

Доктор Ендо Чжон, один з провідних вчених, що стоять за дослідженням, сказав, що це «може стати новою альтернативою для подолання побічних ефектів існуючої хіміотерапії».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прорив дозволяє лікарям лікувати рак без інвазивної хірургії або хіміотерапії
Прорив дозволяє лікарям лікувати рак без інвазивної хірургії або хіміотерапії

Розробка знаменує собою ще один прорив у лікуванні раку в цьому місяці.

У дюжини пацієнтів з раком прямої кишки в США рак зник після проходження експериментальної імунотерапії.

Всі пацієнти отримували дозу препарату під назвою достарлімаб кожні три тижні протягом шести місяців, що призвело до успішного лікування всіх з них без необхідності хіміотерапії, променевої терапії або хірургічного втручання.

Лікар, що стоїть за дослідженням, доктор Луїс Діас-молодший, сказав, що це був перший випадок, коли лікування "повністю" позбавило пацієнтів від раку.

"Я вважаю, що це сталося вперше в історії раку", - сказав він.

Прорив в області нанороботів - лише один з декількох радикально нових методів лікування раку
Прорив в області нанороботів - лише один з декількох радикально нових методів лікування раку

Препарат працював, перезаряджаючи імунну систему пацієнтів, дозволяючи їм легко розпізнавати і атакувати ракові клітини.

Тим часом, американські вчені успішно знищили пухлини печінки у щурів, використовуючи ультразвукове лікування, "міняє правила гри" - і знову без хірургічного втручання.

Техніка, що називається гістотрипсією, вже проходить клінічні випробування на людях і може руйнувати ракову тканину з високою точністю, використовуючи мікросекундні імпульси ультразвукових хвиль.

Нагадавши, у мережі показали сучасних і нових ляльок для утіх.