Jetson ONE має максимальну швидкість 63 милі на годину, а також 20-хвилинний час польоту, що допомогло йому безпечно здійснити коротку подорож від будинку співзасновника фірми до будівлі компанії.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Літаючий автомобіль вартістю 68 000 фунтів стерлінгів здійснив свою першу подорож по пишних околицях Тоскани, Італія.

Jetson ONE, коаксіальний октакоптер (пілотував Томаш Патан), співзасновник шведської фірми Jetson, який говорить, що час у дорозі скоротився на 88%.

Він перелетів на ньому зі свого будинку в центральному італійському регіоні в будівлю компанії, і Джетсон назвав цей політ «знаменною подією для сектора електричного вертикального зльоту і посадки (eVTOL)».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Jetson ONE розвиває максимальну швидкість 63 милі на годину і має час польоту 20 хвилин
Jetson ONE розвиває максимальну швидкість 63 милі на годину і має час польоту 20 хвилин

Керівник відділу комунікацій Компанії Jetson, Сан-Саннер, сказав: "Ми неймовірно горді тим, що після декількох місяців ретельних випробувань ми завершили перший в світі перехід на роботу з вертикальним зльотом і посадкою. Команда з нетерпінням чекала прибуття Jetson ONE на Об'єкт Санта-Марія-а-Монте в Тоскані".

Літак оснащений вісьмома електродвигунами, має час польоту 20 хвилин і може розвивати максимальну швидкість 63 милі на годину.

Він побудований з легкої алюмінієвої просторової рами, натхненної гоночними автомобілями, і композитного корпусу з вуглець-кевлара, а працює від літій-іонної батареї з високою розрядкою, автомобіль може витримувати вагу пілота 95 кг.

Бортові датчики LiDAR забезпечують обхід перешкод, а Бортовий комп'ютер з потрійним резервуванням ще більше підвищить простоту і безпеку експлуатації.

Співзасновник Jetson Томаш Патан розповів про їхні довгострокові перспективи
Співзасновник Jetson Томаш Патан розповів про їхні довгострокові перспективи

Патан сказав: "Наша довгострокова мета — демократизувати польоти. Ми твердо віримо, що за «eVTOL» майбутнє громадського транспорту. Ми прагнемо зробити це реальністю".

Джетсон каже, що їх прототип "підтвердження концепції" був завершений навесні 2018 року, і з тих пір вони працюють над "зручною для споживача" версією.

Вони додали: "Все виробництво 2022 року розпродано, але ми приймаємо замовлення на поставку в 2023 році".

З 105 моделей, які будуть випущені до 2023 року, доступні лише три.

Нагадавши, Ілон Маск програв сутичку з сайтом відеоігор.