Часом так відбувається, що смартфон, повністю заряджений, розряджається серед робочого дня, що може викликати здивування.

Завжди в таких випадках людина думає лише про одне – погана якість акумулятора… хоча не завжди проблема саме в цьому. Нерідко користувачі не відключають такі функції, як Bluetooth, GPS та інші, а вони самі по собі дуже збільшують споживання енергії.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Однією з несподіваних функцій, які пожирають вашу зарядку на телефоні, є Автоматичний переворот екрана. Цей параметр не завжди потрібний при кожному використанні пристрою, тому краще або вимкнути взагалі, або вимкнути тимчасово, коли заряд батареї стає критично низьким.

Сутність полягає в тому, що автоматичне обертання екрана використовує гіроскоп та інші датчики для визначення положення пристрою та повороту екрана відповідно до орієнтації. Це може споживати багато енергії, особливо якщо ви активно користуєтесь цією функцією.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Якщо ви просто відключите цю функцію, це допоможе значно заощадити заряд акумулятора. Найлегший спосіб відключення автообертання – за допомогою верхньої панелі екрану, там буде спеціальна кнопка. Це стосується як iPhone, так і Android смартфонів.

Якщо "шторка" не відкривається, цю функцію можна буде знайти в розділі "дисплей" або "екран".

Нагадаємо, п'ять можливих причин, чому ваш телефон не заряджається

Як повідомляв "Знай.ua", екран, корпус, камера: як доглядати за смартфоном, буде завжди, як новенький

Знай.uа писав, чому деякі Android-смартфони деренчать під час струшування