1. З'ясуйте, чим відрізняється кава з різних країн. Каву виробляють країни, які перебувають у так званому кавовому поясі Землі. Він розташований між 10° південної широти і 10° північної. Основних кавових експортерів чотири: Бразилія, В'єтнам, Колумбія, Індонезія.

2. Дізнайтеся, які бувають види кави. Існує понад вісімдесят видів кавового дерева, і тільки два з них годяться для приготування кави: це арабіка, або аравійський кави, і робуста, або конголезька кава.

3. Розберіться з різними ступенями обжарювання. Світлі зерна відрізняються більш різким і кислим смаком, а у темних смак більш насичений, і вони містять менше кофеїну. Пересмажені зерна мають вугільним присмаком. Проте смак і аромат напою залежать не тільки від обжарювання, але і від сорту кави. Різні зерна по-різному реагують на процес обжарювання.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

4. Розберіться з помелом. Існує три основних види помелу: дрібний, середній і великий. Дрібний призначений для заварювання кави в турці. Відмітна риса такої кави — велика кількість суспензії, із-за якої напій виходить густим і тягучим.

5. Пийте каву правильно

По-справжньому хорошій каві не потрібно молока і цукрі: так само, як витриманий віскі — колу.
Не пийте гарячу каву. Смак краще відчувається біля теплого напою.
Зверніть увагу на текстуру напою. Кава щільний? Солодкий? Є кислий присмак? Або палений?
Експериментуйте з різною обсмаженням, сортами, країнами-виробниками і способами заварювання. Записуйте свої відчуття, щоб не забути.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив про 5 міфах про пиво.