Астронавти не вживають на орбіті хліб через специфіку самого продукт. Але німецькій компанії Bake In Space вдалося вирішити цю проблему і, незабаром його, випікатимуть прямо на орбіті.

Про це повідомляє New Scientist. Компанія представила проект по випічці хліба в умовах мікрогравітації. Це на думку інженерів дозволить вирішити головну проблему, через яку хліб не включають в раціон астронавтів.

Причина в тому, що від нього утворюється велика кількість дрібних крихт, а вони можуть потрапити до вентиляційних та електронні системи й викликати їх поломку або коротке замикання. Першу систему відправлять на борт МКС в першій половині 2018 року. Всередину печі встановлять камеру, а процесом керуватимуть із Землі.

На даний момент астронавти можуть вживати під час перебування на орбіті тільки тортильи, які не утворюють крихт. Головна проблема при випічці хліба для космосу полягає в рецептурі тіста й технології випічки.

Крім цього компанія працює над створенням спеціальної печі. Вона повинна споживати дуже малу кількість енергії і розігрівати до температури не вище 45 градусів. Для цього розглядаються варіанти з конвекційної піччю або з піччю зниженого тиску.

Популярні новини зараз
Різке похолодання та мокрий сніг: коли зміниться погода – теплої зими чекати не варто Перевірять гаманець і банківські рахунки: українцям назвали нові вимоги для виїзду в ЄС ПФУ змінив правила ідентифікації: що потрібно знати пенсіонерам Батьки школярів виступили проти нової реформи освіти: що вимагають
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, вчені зробили прогноз, коли люди зможуть колонізувати Марс і, що їм для цього знадобитися.