У Вінниці дитячий будинок "Малятко" потрапив у гучний скандал. Місцеві жителі помітили біля сміттєвих баків, що розташовані на території дитячого будинку купу іграшок та одягу.

Небайдужі перехожі ж зафіксували це на камеру та надіслали волонтерці Юлії Дякун. За кілька годин цей пост набрав 13 тисяч поширень. Емоції містян не вщухали, люди розділились на два табори. Перші засуджували дії працівників та дирекції, які виправдовувались, а другі стверджували, що речі в поганому стані, а іграшки взагалі заборонені й допомогу краще передавати адресно.

Скріншот

На цей скандал відреагувала заступниця голови Вінницької ОДА Наталія Заболотна, передає "33 канал".

Чиновниця розповіла, що миттєво відреагувала на цей пост і відразу ж направилася до дитячого будинку. На місці уже були представники Департаменту охорони здоров’я. Наталія Заболотна поспілкувалася і з керівництвом дитячого будинку.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

" Те, що я побачила, дійсно, жахливо негативне відношення до отриманої допомоги???.Так, буду відвертою, там було багато зламаних іграшок і порваних речей. Але й були досить нормальні і іграшки, і речі. Працюючи з багатодітними сім’ями в районах я знаю, що таких речей, як ота блакитна курточка ?(трохи прийшлось поритись у тій купі) більшість з них не мають!!!", - розповіла чиновниця.

Через годину на смітнику біля дитячого будинку було все прибрано. Частина речей, які ще можна використати, забрано.

"Ті працівники, які не цінують, що віддають люди, не можуть працювати в дитячих закладах. Прохання до волонтерів і благодійників, якщо ви реально хочете допомогти дітям в закладі, поспілкуйтеся й уточніть потребу з профільним департаментом", - зазначила Заболотна.

Нагадаємо, на пенсію після 60-ти: половина українців ризикують зустріти старість у злиднях

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплати і ціни в Україні помістили в карикатуру: актуально про бензин, світло та хліб

Також "Знай.ua" писав, працювати з останніх сил: в Україні зміниться порядок виходу на пенсію, що треба знати