Комп'ютерна техніка стоїть в кожному будинку, і не дивно, що час від часу вона виходить з ладу. Тут на допомогу і приходять диво-майстри, які вмить все усунуть, але, останні кілька років в Україні під маскою майстрів орудують справжні шахраї. Оголошення з особами акторів-симпатюльок і обіцянкою "якісно і недорого" полагодити ваш комп'ютер заполонили всі вулиці. Не так давно українці виявили зовсім вже "чарівного" майстра Гаріка.

Гаррі Поттер
Гаррі Поттер

У Києві на Позняках, з'явилися оголошення, що вам полагодить комп'ютер сам Гаррі Поттер, повідомляє видання "Сегодня". На фото зображений актор Деніел Редкліфф, а сам текст оголошення обіцяє вирішити будь-які проблеми, пов'язані з комп'ютером.

Журналісти кілька разів намагалися додзвонитися до матері і, коли їм це вдалося, вони нарвалися на вкрай негативну реакцію по той бік телефону. На питання про те, чому компанія використовує фото відомої людини в якості реклами, почулась різка відповідь: "Це наша особиста справа, хто у нас на оголошенні, і вас це не стосується!".

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Назвати адресу офіса чарівний майстер теж відмовився:

"Ми працюємо тільки на виклик і приходимо до вам додому. Або зустрічаємось біля будинку, щоб забрати поламану техніку. По-іншому співпраця неможливо".

Багато українців вже давно знають, що саме за такою схемою працюють шахраї. Вони понавигадують вам неіснуючих проблем, включать в договір неіснуючі послуги або взагалі не будуть віддавати техніку, поки ви не виплатите їм ту суму, яку вони запросять.

В Україні дуже давно з'явились такі оголошення з голлівудськими акторами або просто відомими особистостями, які обіцяють диво-ремонт. Чимало городян також припускають, що так шахраї намагаються потрапити в квартири киян для подальшого пограбування.

В поліції Києва радять громадянам бути обережнішими і користуватися послугами тільки перевірених майстрів, наприклад, за рекомендацією друзів чи родичів.

Нагадаємо, безбожні шахраї будь-яким способом намагаються заволодіти вашими грішми.

Як повідомляв портал Знай.ua, доброзичливі українці допомогли аферистові заробити мільйони на "лікуванні" померлої дитини. Так працював у Дніпрі псевдоволонтер. Чоловіку вдалося збірати півтора мільйона гривень.

Також Знай.ua писав про те, що українців попередили про нову шахрайську схему, яка може залишити вас ні з чим, а все починаєтья з телефонних дзвінків.