Стало відомо про те, що Служба безпеки України затримала колишнього бойовика "ДНР" в Житомирській області. Намагався влаштуватися на службу в Збройні Сили України.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінках відомства в соціальних мережах, де регулярно діляться подробицями російського вторгнення в Україну.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що уродженець Донецької області у 2019 році склав присягу на вірність у так званій "Донецькій Народній Республіці". Протягом року він проходив військову службу у складі одного з взводів даної злочинної організації.

Після цього він транзитом через Російську Федерацію в'їхав на територію, яку контролює українська влада, після чого в кінці 2021 року добровільно звернувся до місцевого військкомату, щоб стати частиною збройних сил України.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Військовий з "ДНР", фото: СБУ
Військовий з "ДНР", фото: СБУ

"Перед тим він мав навчатися в одному підрозділі десантно-штурмових військ поблизу Житомира. Втім, завдяки роботі СБУ на випередження його вдалося викрити і не допустити проникнення до лав ЗСУ. Наразі зловмисника затримано. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу " - йдеться в повідомленні під постом Служби безпеки України.

Військовий з "ДНР", фото: СБУ
Військовий з "ДНР", фото: СБУ

На даний момент спецслужби встановлюють справжню причину такого прагнення бойовика стати частиною українських захисників. У тому числі, відслідковуються зв'язки військового з так званого "ДНР", а також ймовірна співпраця з ними. Нам в лавах ЗСУ зрадники не потрібні, тому потрібно ретельно все перевірити.

Військовий з "ДНР", фото: СБУ
Військовий з "ДНР", фото: СБУ

Нагадаємо, що побитий до коми на мітингу 16-річний білорус втік в Україну, щоб захищати її від рашистів

Раніше повідомлялося, що в Україну відправили тезку президента Словаччини, яку так бояться росіяни: технічні характеристики вражають

Також, окупанти бояться вступати в прямі бойові зіткнення з бійцями ЗСУ: тікають при найменшій можливості