Стало відомо про те, що Служба безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції Збройних сил України в Сумській області.

Про це сповістили на сторінках відомства в соціальний мережа.

Контррозвідка виявила агента російських спецслужб, який намагався проводити розвідувально-підривну діяльність.

Ним виявився житель Сумської області, і за допомогою спеціального обладнання передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння, а також про переміщення підрозділів ЗСУ в прикордонних районах.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Встановлено, що зрадник був завербований представником російських спецслужб під час повномасштабної злості Росії проти нашої країни. За завданням загарбників агент здійснював фото - та відеофіксацію розташування оборонних об'єктів та руху української військової техніки. Отримані матеріали з прив'язкою до місцевості зловмисник переправляв куратору через закриті канали електронного зв'язку" - йдеться в повідомленні під постом.

Під час обшуків співробітники правоохоронних органів знайшли комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами злочинної діяльності.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

На даний момент вирішується питання стосовно того, щоб вручити йому підозру в держзраді, вчинену в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, що Україна вводить візовий режим для громадян Росії - Володимир Зеленський

Раніше повідомлялося, що Олена Зеленська розповіла світовим колегам, чим займаються Українки під час війни: багато хто міг би взяти приклад

Також, США нададуть українським військовим перші РСЗВ вже до кінця місяця: окупанти, стерегитесь