Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної сили "Партія Шарія", і таким чином, остаточно заборонив її діяльність в Україні.

Суд визнав, що діяльність цієї політичної сили дестабілізувала суспільно-політичну ситуацію в Україні. Також стало відомо, що Україна відправила запит задля екстрадиції Шарія, щоб судити його за держзраду. Але, як передають росЗМІ, суд Іспанії закрив справу.

анатолій шарій. Фото: скриншот з відео
анатолій шарій. Фото: скриншот з відео

Суд в Іспанії закрив справу про передачу блогера українській стороні, - повідомляють ЗМІ з посиланням на рішення юридичної інстанції. Причиною вказують те, що Шарій залишив територію країни. Тепер його шукають в Італії – повідомлено Інтерпол, МЗС та Мін'юст Іспанії.

Новина доповнена:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Шарій вийшов на зв'язок та повідомив, що він нікуди не тікав, а знаходиться у Іспанії. Показав місцеву газету, та зафіксував себе на відео на тлі досить відомої будівлі.

Скриншот повідомленя. Фото: скриншот twitter
Скриншот повідомленя. Фото: скриншот twitter

Нагадаємо, що Шарій та члени його партії розповсюджували антиукраїнську пропаганду. А сам Анатолій Шарій у своїх відео та інтерв'ю неодноразово пропагував війну України з росією та висловлював наративи російської пропаганди.

У травні 2022 року в Іспанії було затримано блогера за звинуваченнями у скоєнні держзради та здійсненні протиправної діяльності на шкоду нацбезпеці країни. Операція із затримання Шарія проводилася місцевими правоохоронцями при взаємодії із СБУ та Офісом генпрокурора.

Нещодавно адвоката підозрюваного у держзраді проросійського блогера Шарія Валентина Рибіна позбавили права займатися адвокатською діяльністю. Приводом став допис Рибіна у Facebook від 19-го березня 2022 року у якому є нациська конотація та негативне ставлення до українських жінок, чиї чоловіки пішли на фронт.

СБУ мали досить ґрунтовні підозри, щоб іспанський суд обмежив його пересування. Далі вирішить іспанське правосуддя.

Нагадаємо, ми писали, що путін може завдати ракетних ударів по Польщі

Як повідомляв "Знай.ua" чеські активісти зібрали та купили танк для ЗСУ та не збираються зупинятися.

Також "Знай.ua" інформував, мобіків кинули просто неба у лісі: хочуть, щоб вони померли.