У НАТО після чергового обстрілу росіянами українських міст вирішили посилити підтримку країни. Тепер фокусуватимуться на системах ППО.

Про це Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) сказав на брифінгу у Брюсселі перед початком засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу.

Головною темою цього засідання стане посилення протиповітряної оборони України, оскільки останні дні показали гостру необхідність цього.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Росіяни, як справжня країна-терорист, продовжує обстрілювати з ракет мирні українські міста, і треба це запобігати.

"Сьогодні ми зустрінемося з українським міністром оборони Олексієм Резніковим. І послання союзників НАТО буде таким, що ми непохитні в нашій підтримці України, що ми готові на довгострокову перспективу, і що ми підтримуватимемо українців стільки, скільки це буде потрібно", - наголосив Столтенберг. .

Єнс Столтенберг. Фото: скріншот YouTube
Єнс Столтенберг. Фото: скріншот YouTube

Також обговорять на зустрічі вони та інші шляхи нарощування підтримки України, оскільки це теж вкрай важливо. Українські захисники продовжують успішний контрнаступ на багатьох українських дільницях, і потрібно дуже багато зброї.

Далі Генеральний секретар НАТО зазначив, що спостерігається серйозне загострення війни після 24 лютого. Ніхто й подумати не міг, що це знову повториться.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

"Росія мобілізує десятки тисяч нових військових. Вони намагаються незаконно анексувати нові українські території, і ми бачили невибіркові удари по українських містах, і ми також чули завуальовані ядерні загрози з Москви", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, що розправи, теракти, вбивства: Путін перерахував свої злочини, розповідаючи про Україну

Раніше повідомлялося, що заплатять прості росіяни, які радіють ракетним обстрілам: путіну вказали на фатальні помилки

Також, масований ракетний удар по Україні: чи змінилася думка світових лідерів щодо постачання ППО для закриття неба