Радник Офісу президента України Олексій Арестович вирішив висловитися щодо напружених в останні дні відносин між Ізраїлем та Україною. Потрібно давно налагодити контакт.

Про це він висловився у власному Telegram-каналі, записавши ролик про події останніх днів. Регулярно він висловлюється на тему того, що відбувається на фронті та у світі, а також дає власні прогнози щодо ситуації.

За словами чоловіка, сьогодні обом країнам необхідно закрити всі розбіжності, в яких зараз найбільше зацікавлені як росія, так і Іран.

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

Сьогодні Україна займає одне з найголовніших місць уваги колективного Заходу, а Ізраїль тим часом продовжує уникати допомоги України. Але, настав час це вже змінювати, тому що в нас з'явився новий спільний ворог - Іран.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"До лютого російське керівництво зайде в останній глухий кут, який саме і створило. Буде ясно, що мобілізація в РФ не принесла бажаного результату. Остання карта не зіграла. І піде зворотний ефект від бажаного", - сказав він.

Після всього, що вже встигло відбутися, а також тільки станеться, у світі істотно знизиться вплив росії, і в тому числі на Близькому Сході. І тут виникає безліч питань: хто зможе заповнити цей вакуум, чи Ізраїль допомагатиме в поваленні режиму путіна, і так далі. Відповідь може дати лише місцева влада.

Ізраїльське ППО, скріншот: YouTube
Ізраїльське ППО, скріншот: YouTube

Наразі головне закрити всі розбіжності перед Україною та Ізраїлем

"Почати нову сторінку відносин, налаштовану на новий баланс сил у світі", - підсумував він.

З самого початку повномасштабної війни Росії проти України, Ізраїль утримувався від озвучування позиції остаточної, а також від постачання допомоги в країну. У цьому їх дорікав навіть президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що ворожі ракети долітатимуть швидше — українців попередили про небезпеку

Раніше повідомлялося, що путін ввів військовий стан на окупованих територіях України

Також росіяни більше не хочуть жити: у Кремлі наказали заблокувати сайт зі здачі окупантів в український полон