Стали відомі імена російських убивць, які наводять ракети територією України. Саме на їхній совісті усі тисячі безневинних жертв, у тому числі й дітлахів.

Про це написали розслідували з Bellingcat, The Insider та Der Spiegel.

Ними були встановлені особи росіян, які сидять та наводять «високоточні» ракети на цивільні об'єкти, і тим самим причетні до масових вбивств мирних жителів.

Вони коли це робили, то чудово розуміли, що будуть жертви. За наведення ракет відповідав секретний підрозділ Головного обчислювального центру російських збройних сил.

Дані телефонних дзвінків начальника центру генерал-майора Роберта Баранова показує, що кожного разу перед запуском ракет, починаючи з 24 лютого до кінця квітня, йому надходили дзвінки з одного і того ж номера, а належить він полковнику Ігорю Багнюку.

Також, розслідувачі розповіли, що частина випускників вийшли з провідних російських військових інститутів, і всі вони надійшли на роботу в ГВЦ. Місцем їхнього офісу вказано Знам'янку, 19, і там же зареєстровано Ігоря Багнюка.

Усього було знайдено 33 імені, які працювали під його керівництвом, і це були конкретні удари крилатими ракетами.

  • Калібр (морського базування) - Матвій Любавін, Роман Курочкін, Іван Попов, Сергій Ільїн, Юрій Ніконов, Георгій Старостін, Микола Тарасов, Дмитро Тихонов, Катерина Чугунова, Ігор Гроза;
  • «Іскандер» (наземний) — Олексій Михайлов, Віталій Яскелайнен, Ельвіра Обухова, Павло Обухов, Артем Ведьонов, Олександр Григорян, Володимир Петров, Микита Поплавський;
  • Х-101 (повітряного базування) – Андрій Іванютін, Антон Чуликов, Олексій Бетехтін, Артем Чернов, Ольга Письменська, Павло Васильєв, Олексій Волков, Антон Шатун, Станіслав Мінков.

До речі, із тими, з ким вдалося зв'язатися, контакт не налагодився. Вони заперечували свою причетність до обстрілу. Декому з навідників навіть показали фотографію з колегами зі знаком їхнього центру, але у відповідь Володимир Воробйов зазначив, що вперше в житті це бачить.

ракетні удари по Києву
ракетні удари по Києву

Нагадаємо, що голова ГУР Буданов спрогнозував закінчення війни

Раніше повідомлялося, що в США насміхаються з жалюгідних спроб окупантів налякати українців: ЗСУ роблять максимальні успіхи на фронті

Також, атака дронів Shahed-136: чого українцям не можна робити в жодному разі