Угорський депутат у привітаннях Польщі з Днем незалежності висловив сподівання "знов зустрітися на спільному польсько-угорському кордоні". У МЗС України вже відреагували на це і закликали уряд засудити того, хто висунув таку пропозицію.

Депутат Тороцькаї опублікував фотографію польсько-угорського кордону у 39-му році, де представники двох держав тиснуть руку біля прикордонного стовпа у момент, коли Угорщина захопила Закарпаття. Він сподівається, що скоро угорці та поляки знову там зустрінуться.

Твіт угорського депутата Ласло Тороцкаї
Твіт угорського депутата Ласло Тороцкаї

Представник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко закликав угорський уряд відреагувати належним чином та засудити заяви свого депутата Ласло Тороцкаї.

"Заклик угорського депутата Ласло Тороцкаї до перегляду державних кордонів є неприйнятним. Закликаємо уряд Угорщини засудити такі безвідповідальні висловлювання, які підважують двосторонні відносини та не відповідають духу добросусідства", — заявив на своїй сторінці у Facebook речник МЗС.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Пост речника МЗС Ніколенко
Пост речника МЗС Ніколенко

Варто зазначити, 4 листопада путін заявив, що Польща, Румунія та Угорщина нібито виношують плани повернути собі території, втрачені після Другої світової війни, проте глави держав негативно на це відреагували.

Зокрема, МЗС Угорщини заявило, що "не вважає за правильні заяви російського диктатора про територіальні претензії".

Раніше ми писали про те, що московські попи ще активніше включаються у війну: готуватимуть "безстрашних мобиків" для путіна

Як повідомляв Знай.ua, окупанти почали вивозити все з лівого берега Херсона: знають, що буде далі

Також портал Знай.ua писав, що ЗСУ можуть дійти до Москви за 7-8 годин: пропагандисти вже побачили українські танки біля Кремля.