У центрі Праги активісти виставили статую голих Путіна та Лукашенка на золотому унітазі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Так стало відомо, що в центрі столиці Чехії 17 листопада 2021 року відбулася акція протесту, під час якої активісти принесли статую самопроголошеного президентами Білорусі та президента-диктатора Росії. Зазначимо, що політики сиділи голі на золотому унітазі. Активісти назвали статую "Голі вбивці".

У центрі чеської столиці з'явилися фігури голого Лукашенка і Путіна
У центрі чеської столиці з'явилися фігури голого Лукашенка і Путіна

Спочатку активісти принесли статую до центру міста, а потім її виставили неподалік білоруського посольства. Ця скульптура дуже значних розмірів. На золотому унітазі сидить президент російської федерації володимир путін, у нього спущені червоні труси. У руках він тримає йоржик і туалетний папір, також золоті.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На колінах біля путіна сидить Олександр Лукашенко, який тримає в руках хокейну ключку. Зазначимо, що Лукашенка зображено набагато менших розмірів, ніж путіна, хоча в житті все навпаки.

У центрі чеської столиці з'явилися фігури голого Лукашенка і Путіна
У центрі чеської столиці з'явилися фігури голого Лукашенка і Путіна

Зазначається, що мітинг провели активісти руху "Капутін - Демократи, зупинимо путіна". Він пройшов у День боротьби за свободу та демократію 17 листопада 2021 року.

17 листопада відзначається також і Міжнародний день студента, який був заснований одразу після початку Другої світової війни 17 листопада 1939 року.

Свято зародилося в окупованій нацистами Празі, де тисячі студентів та їхніх викладачів, які вийшли на мітинги на честь чергових роковин від дня утворення Чехословаччини.

Тоді нацисти жорстоко розігнали акцію і вбили одного з її учасників, похорон якого також спричинив акції протесту. Після – німці оточили гуртожитки, заарештували понад 1200 студентів та відправили їх концтабори. Крім того, частина студентів була страчена.

Нинішні диктатори Лукашенко та путін нічим не відрізняються від Гітлера, про що натякнули цього разу празькі активісти.

путін і лукашенко, фото: вільне джерело
путін і лукашенко, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що путін повернув країну в 1917 рік, окупанти знову роблять замах на житті продажних російських командирів.

Раніше ми повідомляли, чи наважиться "політичний небіжчик" Лукашенка на нову провокацію проти ЗСУ.