Україна вже могла отримати спеціальну зброю для того, щоб атакувати навіть Москву. Чи наважаться Збройні сили України та ОПУ на такий крок.

Про це пише Forbes.

Нещодавно на російських аеродромах за сотні кілометрів від України пролунали вибухи. Це не лише завдало їм колосальної шкоди, а й стало першою ознакою того, що Україна здатна завдавати ударів на великі відстані, зокрема можуть дістати і до Москви.

Авіапарад у Москві, фото YouTube
Авіапарад у Москві, фото YouTube

"Це зовсім не означає, що Україна збирається атакувати Москву. Але ймовірність удару по місту спричинить кілька безсонних ночей у столиці РФ", - вважає генерал австралійської армії у відставці Мік Райан.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Є ціла низка причин, чому офіційний Київ не наважиться нападати на російську столицю. Насамперед це означатиме серйозну ескалацію кампанії ударів територією України.

У той же час удари по Москві були б чесними, оскільки путін регулярно бомбардує українські міста, включаючи столицю, залишаючи мешканців без усього.

путін. Фото: скриншот з відео
путін. Фото: скриншот з відео

Forbes зазначає також, що українські диверсанти ще два місяці тому пройшли близько 800 км. на територію Росії, а також підірвали ударний вертоліт ВПС РФ на військовому аеродромі. Вже тоді це було першим знаком для Росії, що з нами жарти погані.

Ще однією диверсією могли стати удари безпілотників ТУ-141, які востаннє використовувалися десятки років тому. Найімовірніше військові замінили камери там вибухівкою, що призвело до вибухів. Вони можуть працювати на відстані до 1000 кілометрів і російській ППО навряд чи вдасться легко їх збити.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що в Німеччині визнали себе одним із винуватців війни в Україні, але готові виправитися

Раніше повідомлялося, що ООН, ОБСЄ та Червоний Хрест дискредитували себе: як війна в Україні повністю змінила світовий порядок .

Також мрія виборців путіна: у Латвії платитимуть величезні гроші тим, хто готовий дивитися російську пропаганду