У виправних колоніях росії триває вербування найманців до "Групи Вагнера". Засуджених шантажують новими вироками, якщо вони відмовляться йти на фронт.

Такі випадки були зафіксовані в колоніях Кавказьких республік, Самарської та Ростовської областей рф. Про це повідомляють російські змі.

Євген Пригожин, скріншот: YouTube
Євген Пригожин, скріншот: YouTube

Засудженим почали погрожувати новими кримінальними справами, якщо вони не погодяться вирушити на фронт. А арештантів у СІЗО обіцяють звільнити від кримінального переслідування, якщо вони поїдуть воювати проти України.

Приїжджають оперативники МВС чи ФСБ, обіцяють підняти старі справи 10-20 річної давності, за якими термін давності вже минув, лякають, що порушуватимуть справи тим, хто відмовляється йти на війну, – каже юрист Яна Гельмель.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Зеки в росколонії. Фото: скриншот з відео
Зеки в росколонії. Фото: скриншот з відео

Нові методи вербування тим, що зараз, на відміну від літа й осені 2022 року, набагато менше засуджених погоджуються йти до ПВК "Вагнер", бо до колоній доходять відомості про вбитих та поранених.

Основне вербування йде в колоніях тих регіонів, які знаходяться неподалік українського кордону і звідки можна швидко відвезти на фронт автомобільним транспортом.

Нагадаємо, ми писали, що російський зек спочатку катував людей окропом, а потім зробився героєм для своїх жертв.

Як повідомляв "Знай.ua" кухар путіна Пригожин втратив уже 40 тисяч зеків із 50 у війні проти України, надсилав рідним порожні труни.

Також "Знай.ua" інформував, збиралися йти в атаку, але зарубали командира сокирою: як окупанти повоювали під Бахмутом.