Мільйони українців знають такого українського військовослужбовця, льотчика, як Вадим Ворошилов із позивним Karaya.

У 2017 році він став найкращим молодим льотчиком повітряного командування "Південь". Через три роки добився звання "Кращого екіпажу винищувальної авіації ЗСУ"... проте вже у 2021 році звільнився з лав Збройних сил України після закінчення терміну контракту через зайву бюрократію, згодом повернувшись від початку повномасштабної війни.

Пілот Karaya. Фото: instagram.com/___karaya___/
Пілот Karaya. Фото: instagram.com/___karaya___/

Він відомий як герой, який за один день знищив 5 дронів-камікадзе. Тоді ж його літак і отримав пошкодження, через що Вадиму довелося катапультуватись над Вінницькою областю.

Зараз Karaya дав інтерв'ю виданню The Guardian, заявивши, що він міг би навчитися літати на західних винищувачах лише за три місяці. Таким чином він міг би допомогти Україні стати "надійним щитом для всього світу". І все це паралельно до розмов про необхідність надати нашій країні різні літаки.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пілот Karaya. Фото: instagram.com/___karaya___/
Пілот Karaya. Фото: instagram.com/___karaya___/

Karaya заявив, що всі бойові завдання займуть до трьох місяців навчання, тому що варто враховувати його багаторічний досвід польотів на МіГ-29. А ще додав, що наші інженери спокійно навчилися б ремонтувати такі реактивні літаки, як F-16, про які, в основному, і йдеться.

Нагадаємо, наша перемога змінить світ: Зеленський закликав Велику Британію допомогти з літаками для України

Як повідомляв "Знай.uа", загинув один із найкращих льотчиків України Данило Мурашко: був вірний народу до кінця

Знай.uа писав, 2023 буде вкрай успішним для ЗСУ, і вже названо ключові цілі захисників: окупантів на наших землях не залишиться