Воїни без вищої освіти, але з реальним бойовим досвідом, будуть мати можливість стати офіцерами, основна мета прийнятого у Раді законопроєкту.

Законопроєкт №8339 прийнятий в цілому 283 голосами депутатів 20 березня 2023 року, дасть можливість тим досвідченим воїнам, які не встигли до війни здобути вищу освіту, отримати молодші офіцерські звання.

Навчання офіцерів. Фото: Youtube
Навчання офіцерів. Фото: Youtube

Законопроєкт був створений за запитом військових, які скаржились на те, що люди, які мають реальний досвід ведення бойових дій, не мають можливості отримати офіцерські звання й обіймати відповідні посади у себе в підрозділах. Документ покликаний розв'язати цю проблему й підняти моральний дух, щоб військові безпосередньо "на нулі", де ведуться бойові дії, мали можливість очолювати відповідні підрозділи.

Усвідомлюючи потребу у належній підготовці новопризначених офіцерів, їм пропонується пройти курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності до призначення на посаду або після призначення (але не пізніше ніж протягом 6 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану).

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Навчання офіцерів. Фото: Youtube
Навчання офіцерів. Фото: Youtube

Окрім цього, законопроєкт вносить ще одну правку – на особливий період на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу приймаються особи у віці від 20 до 40 років. Раніше граничний вік був до 30 років.

Нагадаємо, ми писали, що Кабмін назвав кількість заброньованих від мобілізації українців: інфографіка по галузях.

Як повідомляв "Знай.ua" відправляють на фронт через місяць після повістки? Адвокат пояснив, що треба знати.

Також "Знай.ua" інформував, стати "героєм" за 700 гривень: в Україні почали продавати липові медалі за оборону Бахмута.