Дехто з українців має право на відстрочку від військової служби, якщо їх забронюють на роботі. На практиці такий "привілей" отримали вже багато громадян з українських компаній. У Кабінеті Міністрів поділилися точними цифрами.

За даними Кабміну, які опублікували у виданні Forbes, у середині березня всього забронювали від мобілізації приблизно 528 тисяч українців. Кожен із них працює у певній галузі.

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

Влада озвучила новий порядок бронювання 27 січня і по ньому вже звільнили від служби 2176 осіб. Загалом щодо цього питання видали 3510 наказів, з яких 2661 – чинні.

Найбільше отримали відстрочку працівники з енергетичної галузі – 163 тисячі, з транспортної – 76 тисяч, а сільського господарства – 63 тисячі.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

З обласних та районних адміністрацій звільнено від мобілізації 45 тисяч працівників, з промислових підприємств та співробітників центральних органів влади - 33 тисячі, а також 28 тисяч працівників оборонно-промислового комплексу.

Сфера медицини має 24 тисячі заброньованих працівників, IT-сфера - 11 тисяч, а фінансова галузь 8 тисяч працівників. До інших категорій належать ще 44 тисячі заброньованих.

Заброньовані українці, інфографіка Forbes
Заброньовані українці, інфографіка Forbes

Нагадаємо, частина воїнів ЗСУ може опинитися у в'язниці, але причина зрозуміла: пояснення адвоката

Раніше ми писали про те, кого не пустять на фронт до 2026 року: Міноборони розповіли, яким категоріям українців можна не готуватися до мобілізації

Як повідомляв Знай.ua, мобілізація в Україні: чоловікам розповіли, кому на вулиці не мають права вручати повістку