Стало відомо про те, що запорожцям знову збираються підвищити зарплати. Де і кому будуть платити більше всього.

Таким чином, повідомляється, що після того, як в квітні місяці впали зарплати, зростання знову відновився. Зокрема в Запорізькій області. Про це свідчать дані Головного управління статистики міста.

Запорожцям незабаром підвищать зарплати, фото: скріншот з відео

Як повідомляється, розмір середньої заробітної плати (нараховані, без врахування вирахування податків) у травні 2020 року склав 10 755 грн, збільшившись порівняно з квітнем на 2,3%.

При цьому, наголошується, що розмір реальної зарплати, якщо порівнювати з квітнем поточного року, виріс як мінімум на 2,5 відсотка, а от якщо порівнювати з травнем минулого року, то на 4,1%.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

До речі, раніше стало відомо про те, що у зв'язку з пандемією коронавіруса, в квітні поточного року в Запорізькій області вперше за чотири роки було зафіксовано падіння реальної заробітної плати.

Серед сфер діяльності, найбільш високі заробітні плати фіксуються у добувній промисловості — майже 18 тис грн, сфері постачання електроенергії, газу і води 20000 грн, в держуправлінні — 13 тис грн, професійної, наукової і технічної діяльності — майже 14 тисяч гривень, переробної промисловості трохи більше 12 тис грн.

А ось найнижча зарплата у тих, хто працює у сфері харчування. Там вона становить близько 5400 гривень.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики перерахували мінімальну зарплату на 2020 рік, скільки українці отримають на руки.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Мінсоцполітики назвали реальну вартість життя чи виживання.

Також портал Знай.иа писав, що приготували Мінсоцполітики і МВФ для українців у цьому році.