Поява прищів – проблема неприємна і найчастіше контролювати її неможливо. Проте існує низка правил, які знижують ризик появи висипів. Про це пише портал woman24.

Дерматологи стверджують, що багато повсякденних звичок негативно впливають на здоров'я шкіри і роблять її схильною до запалень. Ряд простих правил можуть знизити ризик появи прищів, але важливо пам'ятати, що якщо висипання не проходить – потрібно звернутися до фахівця, адже це може бути сигналом серйозніших проблем.

Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube
Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube

Правило №1

Правильно вмиватися та не допускати надмірного очищення шкіри. Експерти зазначають, що без захисного жирового шару шкіра стає сухою та вразливою. Рекомендується вмиватися не більше двох разів на день і не використовувати велику кількість хімічних засобів.

Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube
Проблемна шкіра. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Правило №2

Не чіпати обличчя руками, адже на них можуть бути бактерії, які призводять до шкірних захворювань. Також дуже важливо регулярно міняти наволочки та подушки, в яких збираються бактерії, грибки та постільні кліщі.

Правило №3

Вживати менше цукру, адже солодке підвищує рівень глюкози у крові. На постійній основі це небезпечно і призводить до запальних процесів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, догляд за особою: додаткові засоби, від яких шкіра виглядатиме краще.

Також наш портал інформував, напої довгожителів: які види чаю здатні запобігти передчасному відходу у вічність.

Крім того, ми писали, регулярно купуємо їх для себе та рідних: експерти попередили про найнебезпечніші продукти з супермаркету.