Лікарі зазначають, що після 50 років організм погіршує засвоєння їжі, особливо якщо вона містить багато жирів. Це може призвести до розвитку атеросклерозу, що викликане накопиченням відкладень на стінках артерій. Тому певні види риби, які мають високий вміст жирів, стають менш придатними для людей похилого віку.

Заморожена риба. Фото: скрін Youtube
Заморожена риба. Фото: скрін Youtube

Зокрема, скумбрію та лосось рекомендують виключити або суттєво обмежити в раціоні літніх людей, які повинні уважно ставитися до свого харчування, адже їхній організм може не справлятися з регулюванням надходження корисних речовин.

Для пенсіонерів корисно вживати білу рибу, яка містить менше жирів, наприклад, оселедець і короп. Оселедець має антиоксидантні властивості завдяки наявності селену, який захищає клітини від окислення. Короп є хорошим джерелом білка, покращує травлення і допомагає уповільнити старіння шкіри.

Філе риби. Фото: скрін Youtube
Філе риби. Фото: скрін Youtube

Популярні новини зараз
Водійські посвідчення стануть "тимчасовими" документами: автомобілістам готують нові правила Важливі зміни у субсидіях на 2025 рік Нарешті вистачить на комуналку: пенсію рахуватимуть за новою формулою, на скільки збільшяться виплати В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Показати ще

Риба багата на поліненасичені жирні кислоти і вітаміни групи В, що позитивно впливають на нервову систему, запобігаючи таким хворобам, як деменція та хвороба Альцгеймера.

Вживання риби також підтримує зір і серцево-судинну систему, а завдяки кальцію та вітаміну D сприяє зміцненню кісток і м’язів. Крім того, риба містить йод, необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози.

Нагадаємо, ціни на картоплю злетіли: чому овочі подорожчали вдвічі

Раніше ми писали про те, що кіло всього по 25 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони

Крім того, Знай.ua повідомляв, осінь "накриває" і м'ясо: свіжі цифри про зростання цін на курку, яловичину та свинину