У місті-побратимі Ужгорода словацькому Кошице вирішили заборонити приносити на міський цвинтар штучні квіти, свічки у пластику тощо. Екологічне кладовище може бути створене вже за рік.

Про це повідомляє видання Mukachevo.net з посиланням на міську раду Кошице.

"Кошице - це прогресивне місто, відкрите для нових ідей та інноваційних рішень у галузі збереження навколишнього середовища. У зв’язку з кандидатурою міста на звання "Європейської зеленої столиці 2023 року", а також необхідністю розширення громадського кладовища та могильних місць, муніципалітет розглядає альтернативу будівництву природного кладовища в Кошицях", - заявила мерія міста Кошице.

Зазначено, що перший і поки єдиний еко-цвинтар у Словаччині був створений у Зволені в 2017 році.

Мешканцям пропонують приносити на могили живі квіти у горщиках. Та не використовувати в жодному випадку пластик, в тому числі одноразові свічки. Більш популярними у світі є наразі електронні свічки, які не так сильно забруднюють природу. Також через свічки на кладовищах нерідко стаються пожежі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Андрій Мальований показав, чому бізнес має бути зацікавленим у якісному ринковому нагляді від Державної екологічної інспекції

Також портал «Знай.uа» писав, що У Києві нахабнорукий підліток зробив страшне з пенсіонеркою - чекав на кладовищі

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Дніпром чоловік не пережив Перший дзвоник - помер на цвинтарі під хрестом