Масштабні паводки в Карпатах в першу чергу пов'язані з тим, що відбувається вирубка лісу. Але крім цього виникає ще одне питання - чому люди будують свої будинки на потенційно небезпечних ділянках.

Про це в ефірі Апостроф Live заявила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

За словами Тетяни Тимочко, навіть якби не вирубка лісу, все одно паводків було б не уникнути.

"І питання будівництва житла - навіщо відшкодовують кошти тим людям, які будують свої житла на небезпечних ділянках, таких як прибережні смуги гірських річок. Люди повинні усвідомлювати ризики, а не бігти до влади за грошима, коли їхні будинки постраждали від паводків. Ось коли у людини повністю не буде надій на відшкодування, тоді вже він буде усвідомлювати, що там не можна нічого будувати", - каже еколог.

Тетяна Тимочко підкреслила, що потрібно діяти комплексно на випередження, інакше восени в Карпатському регіоні знову будуть такі ж проблеми.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше портал Знай.ua писав про те, що під Франківськом будинок пенсіонерки зруйнувала повінь, самотня бабуся ридає і благає про допомогу: "Замерзну взимку!" Бабуся з Ланчина, що в Івано-Франківській області, просить про допомогу, щоб забратися після повені.

Також портал Знай.ua писав, що осінь "перефарбувала" Карпати в жовтий, мережу облетіли казкові кадри: ось воно, серце Гуцульщини. Село На Прикарпатті перетворилося з приходом осені.

Також портал Знай.ua писав - з Середньовіччя з любов'ю - через пандемію людям довелося згадати лайфхак, яким рятувалися від чуми.

.