На Закарпатті родина Кузьменків тримає готель, схожих ви не знайдете ніде в Україні: справа в тому, що окрім господарів, гостей зустрічає сотня пухнастиків.

Інна Кузьменко розповіла Суспільному, що тут мешкають котики, яких знайшли на вулиці, вилікували та виходили. Перші пухнасті мешканці з’явилися тут ще у далекому 2004 році.

"Років п’ять, мабуть, було 19 котів, — розповідає Інна — Все було добре, поки не стали дітки їздити на екскурсії. З того часу нам почали звозити тварин мішками, коробками, підкидувати. Привозили хворих частіше за все. І в нас не притулок, ми не пристосовані для утримання хворих котів. Вони заражають один одного. Насправді це дуже сумно".

Вікторія Шрамко приїздить сюда вже третій рік поспіль разом із донькою: пожити серед хвостатих - круто. "Вони ходять коридорами, на сходах сидять. Їх можна торкатися, поговорити з ними, такі комунікабельні є", - каже Вікторія.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Двічі на рік котики проходять медичний огляд. На їхнє утримання родина Кузьменків витрачає 30 тисяч гривень кожного місяця. Для хвостатих виділили окреме приміщення, де воня сплять та живуть взимку. Інна зазначає: коти дружні між собою.

"Коли холоднішає, у кожному будиночку – по мордочці. Вони всі ховаються на поличках. Всюди, де є місце, сидітимуть коти. Тут тепло, ми опалюємо приміщення. Маленьке, але ось так. Інколи коти приходять самі. Є сумні історії, коли потрапляють хворі, покалічені. Дивом просто з’являються в нас", — розповіла жінка.